Světu chybí hořčík ???

Světu chybí hořčík??? 

 

Jak je to možné? Vždyt v dnešní době máme k dispozici po celý rok banány, pijeme magnezii a farmafeutické firmy pro nás vyrábějí spoustu vitamínových tablet s přídavkem hořčíku. To prostě není možné, aby nám chyběl v těle hořčík.

 

Co to vlastně je? 

Hořčík, Magnezium, Magnezium Sulfate nebo Chlorid hořečnatý. Pod těmito názvy najdete vždy hořčík.

V současné době probíhají stovky studií o vlivu hořčíku na náš organismus a jeho maximální využití. 

Pojďme se blíže podívat na tento přírodní prvek, o který se v současné době zajímá celý svět.

 

Nejprve krátké představení tohoto prvku a dostupné studie :

Hořčík neboli Magnezium je pro naše tělo velmi důležitý prvek. Má zastoupení ve většině procesů v našem organismu. Hořčík působí hlavně při stresových a alergických potíží a aktivuje enzymy, které jsou nutné pro tvorbu imunitních látek.

Nedostatek hořčíku se projeví špatnou funkcí nadlevinek a tím se naruší i tvorba antistresového hormonu. Dochází k narušení nervového systému a to zejména, kdy je naše tělo vystaveno stresovému a zátěžovému vypětí. V dnešní době, kdy  je stres, psychické a fyzické vytížení na denním pořádku, potřebujeme neustálý příjem hořčíku. 

 

Další příznaky nedostatku hořčíku mohou být - nervozita, úzkost, agresivita, podráždění, bolest hlavy, závratě, nespavost, tiky na očních víčkách, slabé, lámavé vlasy a nehty a mnoho dalších příznaků. Samozřejmě ne všechny mohou okamžitě souviset pouze s nedostatkem hořčíku, ale mohou být příznakem i jiného problému.

Nabízí se otázka co s tím, a jak  mohu svoje tělo ochránit před nedostatkem hořčíku? A jak s tím tedy souvisí kosmetika, kterou pro vás připravujeme?

 

Poslední studie jasně prokázaly, že hořčík se  málo dostává do našeho těla vnitřní cestou, ale zcela bezezbytku ho tělo umí vstřebat přes kůži a maximálně využít. Proto jsme zaměřili na vývoj nových přírodních kosmetických produktů s vysokým obsahem hořčíku.

 

Taková koupel s hořčíkem nebo krém a mýdlo vás doslova nabije, osvěží a posílí. A hlavně dodá tolik potřebný hořčík.

A protože nás tato problematika velmi zajímá, máme již nyní v nabídce první výrobky s hořčíkem.

 

 Po mnoha studiích, poradách a testech jsme zařadili do našich nabídek hořčík (nejedná se o epsomskou sůl), který nám tolik chybí. Samozřejmě další výrobky s hořčíkem budou následovat, jen to nejde tak rychle. 

Jedním z produktů  je hořčíkové mýdlo ( Magnesium soap), které obsahuje vysoké procento tolik důležitého minerálu, jako je hořčík.

Další novinkou je šumivá koupel Magnesium bath bombs

do koupele.

MAGNESIUM -BATH BOMBS- bomba do koupele s hořčíkem
 

 

Šampuk s hořčíkem

 MAGNESIUM *RŮŽOVÝ JÍL*KERATIN* - šampuk